Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Gulden Klinker ingestraat op het Kapelplein

In de stromende regen werd afgelopen donderdag de eerste Gulden Klinker van 2022 ingestraat op Scheveningen. De eer viel ten beurt aan het Kapelplein, waar bewoners hun plein nog mooier, groener, veiliger én schoner maken.

“We willen dat de stad aantrekkelijk, veilig, bereikbaar en schoon is. Wij doen daar als gemeente van alles aan, maar daarnaast stimuleren we ook eigen initiatief uit de buurt. Dat is er gelukkig volop. Hagenaars die zelf de handen uit de mouwen steken, zijn goud waard. En die willen we graag belonen”, zegt Wendy van Nieuwkerk, projectleider Gulden Klinker.

De Gulden Klinker is een straatsteen met een verguld plaatje, die in de stoep of in de straat wordt gelegd van het buurtinitiatief. Bij de steen hoort een waardebon van 1000 euro waarmee bewoners spullen of planten kunnen kopen om de buurt nog gezelliger en schoner te maken.


De bewoners van het Kapelplein hebben al veel tijd en geld geïnvesteerd aan het mooier maken van hun plein. Ze kochten samen planten voor de perkjes en plaatsten borden om ervoor te zorgen dat honden er niet meer plassen en poepen. Daarnaast hebben ze met het Maris College het stukje grond tussen de Kapelweg en de school flink aangepakt.


Afgelopen donderdag werd de Gulden Klinker officieel ingestraat door René van Kuilenburg (Directeur Dienst Publiekszaken) op het Kapelplein. Deze week volgt nog een instrating op Scheveningen. Op dinsdag 5 april zal stadsdeeldirecteur Mendy van Veen de Gulden Klinker instraten voor het Groenproject aan de Zandvoortstraat.