Expositie ‘Jij en Ik’

Op vrijdag 8 april start de programmering bij SeeLab, aan de Duinstraat 55. De eerste expositie is ‘Jij en ik’ van Annabelle Schatteman en Nina van Dijk.

In de dichtbundel ‘Steeds verder van mij’ vertelt Nina van Dijk in 27 gedichten één verhaal over de liefde, aantrekken en afstoten en een diepgeworteld verlangen naar iets dat soms onbereikbaar (b)lijkt. Gedichten die naakt zijn, rauw, raak, hartverwarmend en vol liefde.

Op 8 april aanstaande zal de bundel uitkomen in de tentoonstelling ‘Jij en Ik’. De bundel zal verschijnen in een oplage van 30, handgemaakt en stuk voor stuk met veel aandacht gebonden en verpakt.


In de expositie ‘Jij en Ik’ toont Annabelle Schatteman het tweede deel van het beeldverhaal ‘under my spell’. In ‘redeeming Belle’ neemt de kunstenaar je mee in haar verhaal door middel van een hand gebonden boek met gedrukte linosnedes. Hierin (bege)leidt ze de kijker door een duistere en vervreemdende wereld waarin zich een mysterie ontvouwt. Het mysterie van Belle, dat zich niet zomaar laat zien maar wel degelijk verteld wil worden. In de exposite zal ook driedimensionaal werk te zien zijn die afzonderlijk hoofdstukken uit het boek vertalen. De linoprints zijn apart verkrijgbaar.


De opening van de expositie is op vrijdag 8 april aanstaande, van 18.00 tot 21.00 uur, bij SeeLab. Het navolgende weekend is de expositie geopend op zowel zaterdag als zondag van 13.00 tot 17.00 uur.