Afbeelding
Foto: daphoto.nl

Willem de Zwijgerschool rent ruim 26.000 euro bij elkaar

Iedereen leeft mee met Oekraïne, zo ook de leerlingen van de Willem de Zwijgerschool. Er werden al wat kleinschalige acties om geld op te halen opgezet; van flessen wegbrengen tot cupcakes verkopen. Maar groep 8a besloot om het groots aan te pakken; ze besloten om een sponsorloop organiseren.

Er werden vergaderingen gepland, rollen verdeeld en sponsors benaderd. Een hoop (lokale) winkeliers steunden het initiatief. Albert Heijn doneerde appels en limonade voor na de sponsorloop, Hubo zorgde voor afzetlint zodat de kinderen veilig konden rennen, Meesterbakker Roodenrijs bakte koekjes die verkocht konden worden aan de toeschouwers en De Kijm Bijzonder Drukwerk maakte unieke t-shirts voor de verkoop.

Op vrijdag 25 maart was het zover. Eindelijk moesten de kinderen van groep 4 tot en met 8 aan de bak. Na opa's, oma's, vaders, moeders en buren gevraagd te hebben om hen te sponsoren, mochten ze zich die dag van hun sportieve kant laten zien. Het weer werkte goed mee, er was veel publiek, de sfeer zat er goed in! Alle kinderen hebben enorm hun best gedaan; dit was goed te zien aan alle rode, opgewonden gezichtjes.


Op vrijdag 1 april kon dan eindelijk het bedrag bekend worden gemaakt. Na het gezamenlijk zingen van het lied 'Wij staan hier sterk', maakte de organisatie het waanzinnige bedrag bekend: 26.475,12 euro. Dit bedrag zal worden besteed aan voeding voor baby's in Oekraïne.