Auto's maken plaats voor groen

Aanstaande vrijdag zal de gemeente een nieuw plan presenteren waarbij zo'n 20 Scheveningse straten als pilot worden gebruikt. Parkeerplaatsen worden geschrapt om plaats te maken voor kleine straatparkjes boordevol groen.

Het plan werd de afgelopen weken bij verschillende bewonersorganisaties uit de doeken gedaan door vertegenwoordigers van de gemeente om de reacties te peilen. "De bedoeling is dat er per straat een vijftal parkeerplekken worden teruggegeven aan de natuur. Dus denk aan een klein grasveldje, een bloemenperkje, een boompje en misschien zelfs een bankje om dat echte parkgevoel te creëren."


Per wijk zullen één of twee van de meest versteende straten gaan deelnemen aan de pilot om meer groen in de wijk te te krijgen. "Denk bijvoorbeeld aan de Burgemeester van der Werffstraat in het Geuzenkwartier, de Rottumsestraat in Duindorp, de Drogersdijk in Scheveningen-dorp en de Zutfensestraat in Belgisch Park."


Aanstaande vrijdag worden alle straten waar de pilot dit voorjaar gaat starten, bekend gemaakt middels een livestream. Deze is vanaf 13.00 uur live te volgen via de website van De Scheveninger, www.de-scheveninger.nl.