Museon en Omniversum worden One Planet

Het Museon en Omniversum gaan vanaf 20 april samen verder als One Planet. Hét landelijk impactcenter voor een duurzame toekomst neemt bezoekers mee in de uitdagingen waar de wereld voor staat. Met de One Planet Dome, One Planet Expo en One Planet NOW! - inspireren, leren en doen - biedt One Planet een positieve blik op een duurzame toekomst.

One Planet richt zich op de aarde, mens en duurzame ontwikkeling. Kern is de drietrap ‘inspireren, leren en doen.' In grootbeeldtheater One Planet Dome bekijk je adembenemende films op het enorme koepelscherm van maar liefst 840 m². De premièrefilm is Serengeti van producers Karen Gordon en Michael Dalton-Smith. De grootbeeldfilm laat zien dat de natuur een uiterst gebalanceerd ecosysteem is, waarin elke soort haar eigen onmisbare rol speelt.


Bij One Planet Expo leer je meer over de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen die de VN vóór 2030 wil bereiken om van de aarde een betere plek te maken. Door games, museale objecten, beeld en tekst vergroot je je kennis over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen.


En op het vernieuwende One Planet NOW! kun je zelf aan de slag en maak je kennis met slimme oplossingen voor de toekomst. Hoopgevende innovaties waarvan de wereld eerlijker, vrolijker en leefbaarder wordt. One Planet NOW! geeft je praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. Laat je verrassen en ontdek hoe makkelijk je zelf het verschil maakt.


Zie voor meer: www.oneplanet.nl.