Afbeelding
Foto: JvC

Opvallende verschijning in de Scheveningse haven

Ondanks de verhullende mist die maandagmorgen over een groot deel van de kust hing, was één bezoeker van de Scheveningse haven nog steeds erg zichtbaar. De opvallend groen gekleurde Aqua Helix lag aan de Adriaan Maaskade.

Het schip met bijlboeg, van het type Damen Fast Crew Supplier FCS 7011, is bezig met de laatste proefvaarten voordat het schip officieel in bedrijf genomen kan worden. Het 74-meter lange, 40-knopen lopende, 122 gasten tellende schip zal worden ingezet om als snelle veerboot vanuit Den Helder offshorewerkers naar de platformen over te brengen.


Naast de groene kleur is ook de Ampelmann-loopplank in het oog springend. De S-type bewegings-gecompenseerde gangway is speciaal ontworpen voor de FCS 7011 en vormt een cruciaal element in deze nieuwe generatie bemanningstenders.


Damen en Ampelmann bieden het schip aan als flexibele maritieme oplossing om de efficiëntie van offshore operaties te verhogen en het mogelijk te maken om snel een gespecialiseerde bemanning aanwezig te hebben voor offshore transfers.