Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Weesfietsenactie in het Renbaankwartier

Woont u in het Renbaankwartier en gebruikt u uw oude fiets niet meer? Breng de fiets dan naar stadsboerderij ’t Waaygat, aan de Havenkade. Fietsenmakers van Stichting Leren Doen knappen de fietsen op voor mensen die zelf geen fiets kunnen betalen.

Deze actie is een idee van bewoners uit het Renbaankwartier, waarbij de gemeente helpt. In het Renbaankwartier staan veel fietsen op straat die niemand gebruikt. De fietsen staan dan in de weg. Buurtbewoners hangen labels aan fietsen die mensen waarschijnlijk niet meer gebruiken. Op het label staat dat het wegbrengen van oude fietsen zorgt voor een opgeruimde straat.

De gemeente haalt fietsen met dit label dus niet weg, zoals bij fietswrakken. Mensen moeten hun fiets zelf naar ’t Waaygat brengen. Dit kan tot 1 oktober aanstaande van dinsdag tot en met zondag, tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

Stichting Leren Doen knapt de ingeleverde fietsen op samen met ROC Mondriaan, een aantal sociale werkplaatsen en praktijkscholen. Daarna gaan de fietsen naar mensen die zelf geen geld hebben voor een fiets. Alle fietsen zijn welkom, van kinderfiets tot opoefiets.

Deze actie is een proef. Na zes maanden wordt de proef geëvalueerd.