Afbeelding
Foto: PR

Supernova geeft doorslag bij Kaatje Mossel speeltuin

Afgelopen woensdag stemden ruim twintig kinderen uit de Harstenhoekstraat en omgeving op hun favoriete ontwerp voor de nieuwe Kaatje Mossel speeltuin. Tussen het stemmen door genoten de kinderen van het mooie weer én versgebakken poffertjes van Oma Toos.

Kelly Steentjes van stadsdeelkantoor Scheveningen verzamelde de stembriefjes. “Ik ben blij dat zoveel kinderen uit de buurt hun stem uitbrengen. Want we vervangen de speeltuin voor de kinderen! Het is nog best spannend hoor. Alle ontwerpen hebben wel iets dat opvalt. Zo is Ontwerp 2 vooral gemaakt van hout en heeft Ontwerp 3 ook een toestel dat geschikt is voor kinderen in een rolstoel.”


Ontwerp nummer 1 kwam als winnaar uit de bus en wint met één stem meer nipt van het houten ontwerp. Doorslaggevend zijn twee specifieke toestellen in het ontwerp, waaronder een trampoline (de Jumper). Maar de absolute favoriet is de Supernova: een grote, hellende, draaibare ring met zeven vakken. Hierop kunnen kinderen draaien, balanceren, zitten, liggen of staan.


De huidige speeltuin wordt rond de zomer vernieuwd. Buurtbewoners worden hier enkele weken voor de start van de werkzaamheden over geïnformeerd. Meerdere ouders hadden vragen over de openingstijden van de speeltuin. De gemeente gaat hier samen met Bewonersoverleg Noordelijk Scheveningen naar kijken.