Afbeelding
Foto: Sander van der Borch

J/22 klasse kiest NSR voor Europees Kampioenschap

De J/22 klasse heeft besloten om haar Europees Kampioenschap dit jaar wederom tijdens de North Sea Regatta (NSR) in Scheveningen te houden. 

De Internationale J/22 is een populaire eenheidsklasse van kajuitboten met een vaste kiel. Met een verwacht deelnemersveld van 25 tot 30 J/22's is dit nog altijd een zeer sterke klasse. De NSR is verheugd met de komst van dit Europese Kampioenschap aangezien er meerdere opties waren voor de klassenorganisatie om uit te kiezen.

"De klassenorganisatie heeft voor de NSR gekozen vanwege het wedstrijdgebied (Noordzee), het hoge niveau van de wedstrijdleiding, de korte zeiltijd naar het wedstrijdgebied en het befaamde sociale programma", aldus de organisatie van de NSR. "De behoefte aan strakke wedstrijden en gave sociale programma's komt na twee jaar coronarestricties, dit jaar helemaal tot zijn recht aangezien de NSR haar 75-jarige jubileum uitgebreid gaat vieren."

De 75e editie van de North Sea Regatta wordt dit jaar wederom gehouden in het Pinksterweekeinde van 4 tot en met 6 juni aanstaande. Met drie wedstrijdbanen (catamarans, zwaard/kiel boten en ORC/IRC/SW klassen) belooft het hét zeilevenement van het jaar te worden.

Inschrijven kan via www.nsr.nl.