Afbeelding

Scheveningen ondanks goed voetbal toch met lege handen

Afgelopen zaterdag moest Scheveningen het opnemen tegen het lager geplaatste TEC uit Tiel. Een wedstrijd met grote belangen voor beide teams, omdat Scheveningen zich bij winst kon verzekeren van een plaats in het linker rijtje en TEC afstand kon doen van de onderste regionen.

Vanaf de aftrap kwam Scheveningen goed uit de startblokken en nam onmiddellijk het initiatief. Deze goede start was een waarschuwing voor TEC. Het was eigenlijk wachten op het openingsdoelpunt van Scheveningen, temeer omdat TEC daar weinig tegenoverstelde. Het bleef de lange bal spelen maar zonder het gewenste resultaat. De verdediging van Scheveningen speelde daar goed op in.

Wat niemand verwachtte, gebeurde toch in de 43e minuut. Weer vanuit een lange bal werd de snelle Junior Ebobo in stelling gebracht en zijn eerste inzet werd nog gestopt door Sven van der Maaten, maar bij de tweede keer was hij kansloos en kon Junior Ebobo de bal buiten bereik van de Scheveningen-goalie in een hoek plaatsen. Een ruststand van 0-1 was volkomen onverdiend.

Bij de beginfase van de tweede helft liet Scheveningen zeker geen goede start zien, maar ze bleef vechten voor de gelijkmaker. Helaas voor de Scheveningers viel het dubbeltje naar de andere kant. Gino Bosz schoot vanaf de stip de 0-2 binnen voor TEC.

In de 85ste minuut werd Mehmet Aldogan onderuit gelopen in het strafschopgebied. De penalty werd benut door invaller Freek van Eijk en gaf met nog vijf minuten speeltijd en blessuretijd hoop op de gelijkmaker.

In de extra tijd kreeg Scheveningen nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied waarbij Rowdy van der Putten de bal op de muur zag afketsen. De laatste kans was nog voor Ruben Koorndijk, maar zijn schot kwam recht in de handen van de doelman van TEC terecht.

Uiteindelijk een teleurstellend resultaat voor Scheveningen en de ploeg belandt daarmee in de onderste regionen. Gezien het spel in de eerste helft en bij vlagen in de tweede helft hoeft de ploeg zeker niet te wanhopen voor de komende wedstrijden. De wedstrijd van dinsdag 22 maart tegen Katwijk is afgelast vanwege coronagevallen in de ploeg van Katwijk.