Afbeelding

KVS/Maritiem 2 kampioen, KVS 1 grijpt koppositie

Het tweede team van KVS/Maritiem speelde afgelopen zaterdag in Driebergen – tegen concurrent Dalto – voor directe promotie naar de nieuw te vormen Reserve Tussenklasse (1 niveau onder de Korfbal League voor tweede teams).

Met enige spanning aan beide kanten, Dalto had immers ook nog kans op directe promotie, begon de wedstrijd stroef. Dalto scoorde slechts tweemaal in de eerste tien minuten en KVS was nog zoekende naar de goede vorm van de afgelopen weken (2-0). Maar gaandeweg de eerste helft kwam het vertrouwde spel erin en liep KVS weg (6-9). Met één punt verschil (9-10) gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Met twee flitsende aanvallen wist Dalto snel een voorsprong te pakken in de tweede helft. Maar daarna hield het op bij de Driebergenaren. Aangemoedigd door vele KVS-supporters, die zingend en schreeuwend een ware steun waren, werd het gat gedicht. Eerst werd een kleine voorsprong genomen en doordat KVS een veel sterkere rebound had, liep het na 13-13 eenvoudig weg met een aantal mooie doelpunten en maar liefst 9 scores in de laatste acht minuten.

De overwinning van 14-20 was een feit en het kampioenschap werd met de supporters gevierd. KVS 2 kan zich opmaken voor een pittige competitie volgend zaalseizoen met gerenommeerde tegenstanders.

Koppositie voor KVS/Maritiem 1

KVS/Maritiem 1 kende zaterdagmiddag geen problemen met Sporting Trigon (11-26). Het achttal van trainer André Kuipers liet echter na om de thuisploeg een grotere nederlaag toe te brengen. Het meest verrassende nieuws was de 24-23-nederlaag van koploper SDO/Fiable tegen HKV/Ons Eibernest later op de avond, waardoor KVS plotseling de nieuwe koploper is.

Al na vijftien minuten zaten de Scheveningers op rozen: nadat Laura Dijkhuizen de score had geopend, liep KVS vrij vlotjes weg naar 1-9. Toch leed met name het 2e aanvalsvak te veel (onnodig) balverlies, anders had de score al hoger uit kunnen vallen. In een weinig sfeervolle 5-Mei hal in Leiden stond het bij rust 4-16 en was de wedstrijd feitelijk al gespeeld.

Na de pauze ging KVS verder met het uitbouwen van de voorsprong maar ontbrak het aan echte scherpte. De teller bleef uiteindelijk steken op 11-26.

Zaterdag speelt KVS 1 de afsluitende poulewedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest waarna het zich kan gaan opmaken voor de kruisfinales om promotie af te dwingen naar de Hoofdklasse. De wedstrijd in Sporthal De Blinkerd begint om 20.15 uur.