Afbeelding
Foto: Eddie Kavanagh

St. Patrick’s Day Continued in de Oude Kerk

Een prachtige avond in de sfeervolle Oude Kerk, middenin het hart van Scheveningen, die volledig in het teken staat van de warme Ierse, traditionele muziek- en danscultuur. Geniet van een speciaal in het leven geroepen projectkoor uit Scheveningen, een hartstochtelijke dansshow én een headliner uit Ierland (winnaar van twee BBC Folk Awards) om je vingers bij af te likken: ‘St. Patrick’s Day Continued’.

De Ierse muziekcultuur spreekt tot de verbeelding van miljoenen mensen over de hele wereld. Mensen voelen zich vaak aangetrokken tot deze kunstvorm die rechtstreeks uit het hart komt. Die sfeer creëert Podium Aan Zee met een bijzonder concert.


Programma

De avond start om 19.30 uur met een bijzonder projectkoor. Projectkoor Irish Popsongs 'St. Patricks Day Continued' is de naam van het speciaal voor dit concert opgerichte projectkoor onder leiding van Natalia Kharetskaya (Litouwen). De muzikale begeleiding komt van Oksana Muskosii uit Oekraïne (Piano en viool) en de Griekse Ivan Gianakis op Percussie. Het koor, een initiatief van YMCA Popkoor, brengt songs van onder andere Enya, The Corrs, Sinead O’Connor en de traditional Molly Malone.


Om 20.00 uur volgt de Kilkenny School of Irish Dance onder leiding van Sean Kilkenny. De dans school brengt zowel Nederlanders als mensen uit het buitenland samen, die zijn gevallen voor de muziek en het ritme van Irish Dance. Samen delen ze de passie voor dans én de wens om hun techniek voortdurend te verbeteren. 


De hoofdact van de avond, het Daoirí Farrell Trio, start om 20.45 uur. Zanger en bouzouki-speler Daoirí Farrell sleepte twee prestigieuze BBC Radio 2 Folk Awards in de wacht en trad live op tijdens de prijsuitreiking in de Royal Albert Hall in Londen. Mark Radcliffe van BBC Radio 2 Folk Show sprak euforisch over Daoirí’s talenten: “It doesn't get much better than that. The real deal. What a voice.” Naast deze awards behaalde Daoirí drie nominaties voor de RTÉ Folk Awards. Hij toerde en speelde festivals in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Australië en heel Europa. Hier op Scheveningen speelt Daoirí met Mark Redmond (uilleann pipes) en Robbie Walsh (bodhrán) en is hij de headliner van de avond.


Irish Wintersongs - St. Patrick's Day Continued vindt plaats op zaterdag 26 maart in de Oude Kerk, Keizerstraat 8. Deur open vanaf 18.45 uur. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.podiumaanzee.nl.