Afbeelding
Foto: PR

Scheveningers geven gul aan sociale winkel Schappelijk

Algemeen

Tijdens NL Doet op 12 maart zijn 235 kratten met boodschappen opgehaald voor de sociale winkel Schappelijk. Daarmee kunnen cliĆ«nten van de Voedselbank uit Scheveningen hun voedselpakket verder aanvullen met boodschappen naar eigen wens. 

De actie was een initiatief van Rotaryclubs Scheveningen, Residentie en de jongerenafdeling Rotaract in nauwe samenwerking met de sociale winkel Schappelijk en het Vrijwilligerspunt Scheveningen. Ook de Commanderij hielp mee bij de vijf supermarkten van Albert Heijn, Jumbo en Hoogvliet op Scheveningen.

De gedoneerde boodschappen zijn direct bij Schappelijk in de Mallemok aan de Westduinweg afgeleverd. Schappelijk wordt geheel geleid door vrijwilligers en is een initiatief van de Stichting Vrienden van Welzijn Scheveningen. Cliƫnten van de Voedselbank uit Scheveningen kunnen in de sociale winkel Schappelijk zelf extra boodschappen uitkiezen.

Schappelijk wil alle vrijwilligers van de Rotaryclubs Scheveningen, Residentie en Rotaract, de Commanderij en van het Vrijwilligerspunt Scheveningen heel hartelijk danken voor deze uiterst geslaagde inzamelingsactie. Deze vrijwilligers organiseren deze actie al jaren met onverminderd enthousiasme. Ook veel dank aan de supermarkten van Albert Heijn aan de Amsterdamsestraat, de Keizerstraat, de Frederik Hendriklaan, Jumbo Koornneef aan de haven, en Hoogvliet aan het Tesselseplein voor de medewerking aan deze actie.

Ruim 60 gezinnen en alleenstaanden op Scheveningen maken gebruik van de Voedselbank. Zij komen dus in aanmerking voor een pas voor Schappelijk. Door de stijgende energieprijzen en de steeds duurder wordende boodschappen is de sociale winkel hard nodig voor deze groep. Klik hier voor meer informatie over Schappelijk.