Mijlpaal voor De Zuid

Door de verbreding van de lange zuidelijke kademuur kan de bouw en verkoop van het nieuwbouwproject Zuidkade beginnen. Dit is een onderdeel van het project De Zuid.

Deze mijlpaal is afgelopen donderdag gevierd. ''Het is geen geheim dat de woningnood ontzettend hoog is op dit moment. Daarom ben ik blij met deze mooie mijlpaal voor dit project op Scheveningen. De komende tijd wordt de wijk verder ontwikkeld, het wordt een plek waar het fijn wonen en leven is'', aldus wethouder Anne Mulder

In januari 2021 startte de werkzaamheden voor het vernieuwen van de lange zuidelijke kademuur. De overige kades van de Derde Haven zijn al eerder vernieuwd. De nieuwe kadewand is geplaatst voor de bestaande kadewand, die daarna werd verwijderd. Op deze vernieuwde kade wordt het appartementencomplex Zuidkade gebouwd met 1.400 m2 bedrijfsruimte. Door de vernieuwing van de kade is het mogelijk gemaakt om recreatieve en maritieme schepen te ontvangen.

Met project De Zuid komt er een compleet nieuwe wijk op het voormalige Norfolkterrein aan de Derde Haven. Hier is straks ruimte voor ongeveer 400 huishoudens, 5.700 m2 commerciƫle maritiem gerelateerde bedrijfsruimten en 420 parkeerplaatsen. Het plan bestaat uit meerdere deelprojecten die gefaseerd worden opgeleverd.