KVS/Maritiem komt één doelpunt te kort

In een ouderwets volle Blinkerd won KVS zaterdagavond met 24-20 van SDO/Fiable. Toch vierden de gasten uit Kamerik uiteindelijk een feestje met de meegereisde aanhang. Door de offday van KVS tijdens de uitwedstrijd (22-17 verlies) komt KVS over twee duels uiteindelijk één doelpunt te kort voor een beter onderling resultaat. Hierdoor staat SDO vooralsnog eerste in de poule en moet KVS genoegen nemen met de tweede plek.

Het doel was zaterdag duidelijk voor KVS: winnen van SDO en het liefst met minimaal vijf doelpunten verschil om de opgelopen schade in de uitwedstrijd goed te maken. Na een gelijk opgaande beginfase (3-3) had het er alle schijn van dat dat ging lukken want KVS liep uit naar een 11-6-voorsprong.

KVS kon de marge zelfs vergroten maar zag een verkregen strafworp afgekeurd worden door te vroeg inlopen. Het was misschien het breekpunt van de eerste helft want SDO scoorde direct in de tegenaanval en kreeg plotseling de geest.

Langzaam verdween de ruime voorsprong van KVS, met name door te veel onnodige strafworpen tegen. Gevolg was dat het ging rusten met slechts een minimale 13-12-voorsprong.

Ook in de tweede helft bleef KVS de bovenliggende partij maar kon het maar geen afstand nemen van het taaie SDO. Via 15-13 en 17-15 sloeg KVS wel weer een gaatje richting 19-15. Zo leek de missie van KVS-coach André Kuipers te gaan slagen. Maar KVS zag SDO toch weer terugkomen en zette in een bloedstollende slotfase aan voor een alles-of-niets-slotoffensief. Zeven seconden voor tijd, op een stand van 24-20, leek de bevrijdende treffer voor KVS te komen, maar het afstandsschot draaide net uit de korf, waardoor KVS bleef steken op een positief verschil van vier doelpunten.

KVS speelt aanstaande zaterdag uit tegen Sporting Trigon in Leiden, waar het zich definitief kan plaatsen voor de kruisfinale. De wedstrijd in de 5 Mei-hal begint om 14.25 uur.