Afbeelding
Foto: PR

Scheveningse Armin in finale Mister International Netherlands

De 22-jarige Armin Tawassoli uit Scheveningen heeft de finale bereikt van The Mister Of The Netherlands. De winnaar van deze verkiezing doet mee aan de internationale eindstrijd in Azië. Armin zelf ziet het vooral als een kans om nieuwe ervaringen op te doen.

Je hoeft maar een paar minuten op straat te lopen naast Armin Tawassoli en het valt al op; best veel meiden, vrouwen, maar ook jongens en mannen kijken met een schuin oog naar de 1,83 meter lange jongen. Met zijn donkere lokken en open gezicht trekt hij, zonder daarvoor moeite te hoeven doen, alle aandacht naar zich toe. “Ik val best wel op in een groep”, zegt Armin. “Ik heb een Britse moeder en een Italiaanse vader. Ik zie er toch net iets anders uit dan de meeste mensen om mij heen.” Niet verwonderlijk dus dat Armin begin februari via Instagram werd benaderd voor de verkiezing. “Ik had daar nog nooit serieus over nagedacht, maar toen ik gescout werd, ben ik gaan kijken wat voor wedstrijd dat was en wat daar allemaal bij komt kijken. En toen raakte ik toch wel geïnteresseerd.” Arwin ziet de verkiezing vooral als een manier om uit zijn eigen comfort zone te stappen en nieuwe dingen te leren. “Het is een intensief traject waarbij ik campagne voor mijzelf moet voeren en mij moet ontwikkelen op verschillende vlakken. Het is een journey om aan jezelf te werken. Hoe vaak krijg je die kans?”


“Ik had er nog nooit serieus over nagedacht, maar toen ik gescout werd, raakte ik toch wel geïnteresseerd"


Concurrentie

Na zich te hebben aangemeld, moest Armin eerst nog meedoen aan een castingdag in Rotterdam. De concurrentie was groot. “Ik kwam daar binnenlopen en zag zo’n 70 andere mannen staan. Daarvan konden er maar 20 doorgaan, dus ik gaf mezelf ook weer niet zo heel veel kans. Toen aan het eind van de dag de nummers van de finalisten werden omgeroepen, ging ik nog flink de mist in. Ik was mijn eigen nummer vergeten en had dus niet door dat ik door was. Ik stond gewoon mee te klappen voor de finalisten toen iemand zei dat ik ook bij de laatste 20 zat. Stond ik daar dus gewoon voor mijzelf te klappen.”


Opleiding

Armin is geboren in Rijswijk en woont sinds zijn zesde op Scheveningen. Hij ging naar de Vrije School en heeft naast zijn schooltijd altijd veel baantjes gehad. “Het leukste vond ik toch wel het werken als barman in de strandtenten.” Momenteel is er even geen tijd voor bijbaantjes. Armin studeert Fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht en moet daar alle aandacht op houden. “De verkiezing kan er nog wel bij, maar verder wil ik me echt concentreren op mijn opleiding.”


Zwemkleding

De komende weken volgt Armin een uitgebreid traject van trainingen, workshops en fotoshoots die hem stap voor stap zullen voorbereiden op de grote finale op 21 mei. “Daar wordt zo’n 600 man publiek bij verwacht, dus dan moet je er wel helemaal klaar voor zijn.” Armin kijkt vooral uit naar de fotoshoots. “Dat is allemaal nieuw voor mij, dus daar moet ik nog een hoop voor leren.” Tijdens de finale moeten de kandidaten enkele vragen beantwoorden om zo hun motivatie en karakter te kunnen beoordelen. “Ik ben erg positief en optimistisch. Ook als het niet meezit ben ik altijd vrolijk.” Verder zijn er fysieke rondes, één in zwemkleding en één in galakleding. “Ik train nu vijf keer per week in de sportschool, dus daar maak ik me geen zorgen over. Maar eigenlijk vind ik de ronde in de galakleding leuker. Met een pak aan is toch wel cooler.”


Dromen

De winnaar van The Mister Of The Netherlands mag zich ‘de mooiste man van Nederland 2022’ noemen en gaat naar de grote finale in Azië. “Daar ben ik nog nooit geweest”, durft Armin al een beetje hardop te dromen. “Dus alleen daarom al hoop ik dat ik win. Het lijkt me echt een avontuur om daarheen te gaan en je eigen land te mogen vertegenwoordigen.” Verder dromen over een carrière als model of acteur doet de Scheveninger nog niet. “Dat zou natuurlijk wel heel gaaf zijn. Ik doe gewoon mijn uiterste best om zover mogelijk te komen. Ik zie dit ook als een opstapje om daarna weer andere mogelijkheden te krijgen. Wie weet waar het toe leidt.”


Stemmen

Onderdeel van de verkiezing is een publiekstemming via internet of sms. Hou de Instagram (@armanitws) van Armin in de gaten om te weten te komen hoe en wanneer er gestemd kan worden. Of kijk op de website van de verkiezing: www.misterinternationalnetherlands.nl.


Tekst: Gerard van den IJssel