Afbeelding
Foto: PR

Wereldreis door eigen stad

De gemeente Den Haag organiseert aanstaande zaterdag, 19 maart, een 'Wereldreis door eigen stad'. De Wereldreis vindt plaats in het kader van de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Die dag openen meer dan 30 Haagse culturele, maatschappelijk en religieuze organisaties hun deuren voor een bezoek en een praatje.

Ook bieden zij een eigen programma aan met activiteiten. Zo kun je deelnemen aan verschillende stadswandelingen en rondleidingen, kun je meedoen aan uiteenlopende workshops en zijn er bijzondere tentoonstellingen te bewonderen. Bij alle activiteiten speelt diversiteit een rol. Met dit initiatief wil de gemeente haar inwoners stimuleren om met elkaar in gesprek te gaan, zodat er meer begrip voor elkaar is, en vooroordelen worden weggenomen.

Wethouder Arjen Kapteijns juicht het toe dat de Wereldreis weer plaatsvindt, na twee coronajaren. "Den Haag is een diverse stad, waar meer dan 200 nationaliteiten met elkaar leven, wonen en werken. Met de Wereldreis vieren we onze diversiteit, en laten we zien dat er ruimte is voor verschillen. Of je nu nieuw in de stad bent gekomen, of hier bent opgegroeid. Wij zijn nieuwsgierig naar elkaar, staan open voor elkaar en praten met elkaar.”

Meer dan 40 organisaties doen dit jaar mee aan de Wereldreis door eigen stad. Zo openen verschillende religieuze organisaties hun deuren voor een bezoek en een rondleiding, zoals de Mescidi Aksa moskee en Dew Mandir. Ook kun je een kijkje nemen bij Vluchtelingenwerk, of deelnemen aan activiteiten. Er is bijvoorbeeld een tour door de studio van het Haagse Hip Hop Centrum of een bezoek aan de Beeld en Geluid-tentoonstelling over 111 jaar Chinese migratie- en familieverhalen. Bij Rukun Islam kom je meer te weten over hoe bij de islam wordt omgegaan met de dood, en bij theater de Vaillant kun je meedoen aan een theaterworkshop. Op verschillende plekken in Den Haag, kun je bovendien deelnemen aan een stadswandeling. Kortom: een veelzijdige middag waarbij je op een leuke manier de diversiteit van Den Haag leert kennen.

Kijk voor meer informatie op de website:
www.denhaag.nl/wereldreis