Afbeelding
Foto: Coen Hamm

“We staan te popelen om er een gezellig en sportief jaar van te maken"

Vorig jaar heeft tennisvereniging HTLC De Metselaars een bestuurswisseling ondergaan. Wim Gottenbos is aangetreden als nieuwe voorzitter van De Metselaars en heeft hij de afgelopen tijd gebruikt om met de nieuwe bestuursleden een strategie voor de komende vier jaar neer te zetten. “Ik ben trots op de nu al geboekte resultaten van onze vrijwilligers in deze bijzondere periode.”

Het nieuwe bestuur richt zich op een vijftal speerpunten voor de vereniging. “Punt één is gezelligheid op de Mets”, legt Wim uit. “In de coronaperiode konden we gelukkig een deel van de tijd blijven tennissen, echter de horeca was gesloten en is toch wel een essentieel onderdeel van de tennisbeleving op het park. Nu de horeca weer open mag, kunnen onze actieve evenementen- en jeugdcommissie weer regelmatig (tennis)evenementen voor jeugd en volwassenen organiseren. In april starten we het nieuwe seizoen traditioneel met het openingstoernooi.”

Om de jeugd, van 6 tot en met 10 jaar, te stimuleren om meer te gaan tennissen, biedt de vereniging sinds kort een ‘Alles-in-1-pakket’ aan. “Hierbij zijn lidmaatschap, lessen, competitie en clubactiviteiten onderdeel van één pakket. De insteek is dat kinderen meer op de club komen, vaker wedstrijdjes spelen en zo meer en meer een band met tennisvriendjes en het verenigingsleven krijgen.”

Het derde punt is het anticiperen op het toenemende ledenaantal. “We zien de vraag naar tennislessen toenemen. Om aan die vraag te blijven voldoen, leiden we nu met de tennisbond extra tennisleraren op.”

Verduurzaming staat ook hoog op de agenda bij de tennisvereniging. “Eind november hebben we onze baanverlichting vervangen door duurzame ledverlichting.”

Tot slot richt het bestuur zich op de doorontwikkeling van de club-app. “Daarmee kan nu ook online een tennisbaan gereserveerd worden. Daarnaast hebben de leden met de club-app direct al het belangrijke Mets- en tennisnieuws direct op hun smartphone beschikbaar.”


Toekomst

De Metselaars heeft nu meer dan 750 leden en de tennisvereniging heeft het ledenaantal afgelopen jaar zelfs zien groeien. “In april start de voorjaarscompetitie met 32 teams”, vertelt Wim. “De leden staan na de coronaperiode te popelen om er een gezellig en sportief jaar van te maken. Ook de band met de sponsoren, die verbonden zijn met het tennis en in het bijzonder met de Mets, is de afgelopen jaren goed gebleven ondanks dat we de gebruikelijke sponsorevenementen niet konden organiseren. We hebben onlangs de sponsoring uitbesteed aan een professionele club, de ‘Tennis Businessclub Haaglanden‘ en zijn op dit moment in gesprek met nieuwe sponsoren. De Mets is financieel gezond, het ledenaantal groeit en we gaan dan ook vol vertrouwen de toekomst in.”

Die toekomst is niet alleen aan het bestuur van De Metselaars. Er worden regelmatig ‘Meedenksessies' georganiseerd. "We vinden het belangrijk om de leden te betrekken bij de ontwikkelingen op de Mets”, geeft de voorzitter mee.