Afbeelding
Foto: PR

Bouw nieuwe Annie M.G. Schmidtschool gestart

Algemeen

De bouw van het nieuwe gebouw van de Annie M.G. Schmidtschool aan de Jacob de Graefflaan is officieel begonnen. Afgelopen donderdag werd het startsein gegeven met de onthulling van het bouwbord. Het nieuwe gebouw wordt groter dan het oude, duurzaam en krijgt een theaterfunctie.

Wethouder Hilbert Bredemeijer onthulde het bord met schooldirecteur Femke Privé. Daarna werd samen met de voorzitter van het college van bestuur, Wiely Hendricks, een bezoek gebracht aan de bouwplaats.

De nieuwe school wordt een duurzaam gebouw dat voldoet aan de eisen van modern onderwijs. Zo komen er zeventien lokalen en een eigen gymzaal met douche en kleedruimten. Ook wordt het gebouw gasloos, bijna energie neutraal en komt er een betere ventilatie.

De Annie M.G. Schmidtschool heeft normaal twee locaties: de Van Hoornestraat en de Jacob de Graefflaan. Omdat dit laatste schoolgebouw de afgelopen maanden gesloopt werd, zitten die leerlingen nu op een wissellocatie aan het de Willem Beukelszoonplein en de Gaffelstraat.

De komst van de nieuwe school had behoorlijk wat voeten in de aarde. Zowel bewoners als ouders waren aanvankelijk tegen nieuwbouw en starten een petitie. De nieuwe school zou niet in het beschermd stadgezicht passen. Ouders waren vooral bang dat het kleinschalige karakter van de school verloren zou gaan.