SVC’08 behaalt eindelijk volle winst

De wedstrijd van de waarheid werd de wedstrijd tussen SVC’08 en Te Werve genoemd. Beide ploegen staan er niet florissant voor en de verliezer zou wel erg ver afzakken. Een echt degradatieduel dus, waar genoeg spanning op stond.

Verdedigend gaf de thuisploeg helemaal niets weg, maar aanvallend kon het in de beginfase geen vuist maken. Bovendien schuwde de Te Werve-verdediging het duel zeker niet achterin. Maar scheidsrechter Stanley van Lith had er goed het oog in en hield de touwtjes strak in handen. Te Werve oogde onrustig, leed veel balverlies en leek op niets op technische de ploeg die men van vorige competities kende.

Het duurde tot de tweeënveertigste minuut voordat SVC’08 het veldoverwicht na een prachtige aanval over rechts in een doelpunt kon uitdrukken. Na rust bleek al snel dat er geen enkel geloof op een goed resultaat aanwezig was bij Te Werve. SVC’08 kreeg steeds meer ruimte, maar verzuimde daar voldoende doelmatig gebruik van te maken.

Het was voor SVC'08 belangrijk dat er een tweede treffer zou vallen. Een individuele actie van Pattinama werd afgerond door Jessie Spaans: 2-0.

Te Werve lag op de rug en Said Alparslan deelde twee minuten later de knock-out uit door er 3-0 van te maken. Zo won SVC’08 zeer verdiend van een ditmaal onthutsend zwak Te Werve.

Tekst: Jaap Lolkema