Afbeelding
Foto: Eric van der Ende

Ruime winst KVS/Maritiem

De eerste thuiswedstrijd in De Blinkerd in twee jaar tijd mét publiek is voor KVS/Maritiem is in een afgetekende overwinning geëindigd. Die laatste wedstrijd van twee jaar geleden was er nog een die in een volle sporthal afgewerkt kon worden. Vlak daarna werd de competitie stilgelegd in verband met corona en in het seizoen 2020-2021 is er zelfs geen enkele wedstrijd in de zaal gespeeld. 

De huidige zaalcompetitie bestaat uit zes wedstrijden. Het is derhalve een sprint richting de ontknoping van de competitie. Begin april zijn er promotie- en degradatiewedstrijden, waarbij KVS aast op promotie naar de Hoofdklasse. De Scheveningers kenden een wisselende start van de competitie, met één winst- en één verliespartij. Het Leidse Sporting Trigon, de tegenstander van afgelopen zaterdag, is geen onbekende. De thuiswedstrijd tegen Trigon twee jaar geleden bleek uiteindelijk de enige thuisnederlaag van dat seizoen.

Maar afgelopen zaterdag lagen de verhoudingen toch wel wat anders in een redelijk gevulde Blinkerd. Sporting Trigon kon aan het begin van de wedstrijd nog even bijblijven, maar daarna kwam de overwinning eigenlijk geen moment meer in gevaar. Het team van André Kuipers liep nog in de eerste helft uit naar een comfortabele voorsprong; die voorsprong stond KVS niet meer af en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 32-14-overwinning. 

Aanstaande zaterdag 12 maart om 20.15 uur staat meteen de tweede thuiswedstrijd van KVS 1 op het programma. Dan komt SDO op bezoek, dat op dit moment de ranglijst aanvoert in de Overgangsklasse.