Afbeelding
Foto: Dick Teske

Vorige week was er vanwege de gemeenteraadsverkiezingen een politiek café in Thabor. Het was een boeiende avond waar bewoners en politici elkaar rechtstreeks ontmoeten.

Potentiële en zittende raadsleden van CDA, CU/SGP, D66, Groen Links, Haagse Stadspartij, Hart voor Den Haag, PvdA, PVV, SP, VVD en 50+ gaven aan wat zij in hun verkiezingsprogramma ten aanzien van Scheveningen voor ogen hebben. Daarna werden ze door een aantal mensen uit de zaal met specifiek op Scheveningen gerichte vragen geconfronteerd en wisselden ze met elkaar en met het publiek hun visie ten aanzien van wat op Scheveningen leeft.

Communicatie binnen de overheid en communicatie tussen overheid en de burger staan ter discussie. Deelnemers gaven aan dat ‘het op het laatste moment informeren’ weinig tot niets te maken heeft met het gezamenlijk problemen aan de orde stellen en oplossen. De burger voelt zich vaak buitengesloten als de gemeente ‘zomaar’ iets toestaat of doet.


Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod, zoals verkamering, sociale woningbouw en het niet langer toestaan van het bouwen van hotels. Er gingen stemmen op om naast de regel van 30% sociale woningbouw bij nieuwbouw dat percentage op Scheveningen zelfs naar de 40% te brengen, om het wonen op Scheveningen voor Scheveningers mogelijk te maken.

Ook de roep ‘om parkeren voor bewoners en belanghebbenden veilig te stellen en de toerist te verbieden op straat te parkeren' kwamen aan de orde. Verder werd er nog van gedachten gewisseld over onder andere het voorgenomen sluiten van Bronovo en Rode Kruis, de opvang van jongeren die overlast veroorzaken