Jeroen Boersma
Jeroen Boersma Foto: DS

Bij de entree van Stadsboerderij 't Waaygat, op de hoek van de Neptunusstraat en de Havenkade, is afgelopen week een waar kunstwerk gecreeërd in de stam van een oude boom.

De boom was gevaarlijk en moest gekapt worden. Maar in plaats de boom in zijn totaliteit weg te halen, heeft de gemeente aan kunstenaar Jeroen Boersma gevraagd om een kunstwerk van de oude boomstam te maken.

Het kunstwerk, dat op de foto nog in de maak is, wordt gemaakt van een deel van de stam. Jeroen 'carved' er een tafereel van verschillende dieren in. “Ik probeer altijd het tafereel te laten passen bij de omgeving waar het staat. In dit geval het strand en de kinderboerderij. Zo komen er een zeemeeuw, een krab en een zeester op die verwijzen naar het strand en de zee. En bijvoorbeeld een ezel die weer te maken heeft met de kinderboerderij.”

Jeroen bewerkt boomstammen tot unieke sculpturen. "Bomen die ziek of gekapt moeten worden, krijgen zo een tweede leven. Het helpt mee aan het duurzaam omgaan met de natuur¨ vertelt Jeroen, die in 2019 nog het NK 'Sculptuur Zagen' won.