Afbeelding
Foto: DS

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart steken Haagse inwoners hun handen uit de mouwen. Ook Scheveningen doet mee aan NLdoet.

In Scheveningen zijn er verschillende verenigingen en organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers, die kunnen helpen met projecten die blijven liggen. Zoals de wijkvereniging Scheveningen, die de buitenboel wil verven, en Verpleeghuis De Eshoeve, waarvan de binnentuin aan een opknapbeurt toe is.


Ook de Haagse Waterscouts Baron Van Pallandt zoeken vrijwilligers voor een gezellige dag waarbij allerlei klussen opgepakt worden in en rondom het clubhuis in de Seinpoststraat 20.


Tessa Renkers, bestuurslid van de vereniging: “We doen al jaren mee en zoeken vrijwilligers die samen met onze leden komen helpen met opruimen en onderhoudsklussen. We zoeken afgebakende werkzaamheden, zodat de vrijwilligers het resultaat zien en er een goed gevoel aan over houden. Daarna is er een lunch samen met de jeugdleden, zodat de vrijwilligers zien voor wie ze het doen.”


NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Deelnemers ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen en zo voelen vrijwilligers dat ze ertoe doen. Op www.nldoet.nl vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor een klus bij jou in de buurt.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.nldoet.nl.