Afbeelding
Foto: Nico Mos

Jeffrey Frijters: “Voor ons is iedere wedstrijd nu een finale”

Algemeen

Jeffrey Frijters heeft pas bijgetekend en gaat volgend seizoen alweer zijn vijfde jaar in bij voetbalvereniging SVC’08. Hijzelf ziet nog duidelijk rek in deze selectie en proeft dat trainer en de spelers nog niet op elkaar zijn uitgekeken. Ook over de lage positie van SVC’08 op de ranglijst gaat Jeffrey nader in.

Jeffrey valt direct met de deur in huis over zijn contractverlenging. “Het is niet zo gek hoor dat ik lang bij een club trainer ben. Bij Laakkwartier was dat destijds vier jaar. Je moet ook niet vergeten dat we twee seizoenen door corona niet hebben kunnen afmaken. Volgend jaar hoop ik mijn derde volledige seizoen af te maken. We hebben een leuke groep, waar in mijn ogen nog voldoende rek in zit. Het belangrijkste is mijn inziens dat je ambities nog stroken met de club en met de spelers. Vanuit daaruit kun je voortborduren.”

Lage positie

Vervolgens gaat Jeffrey in de lage positie op de ranglijst. “Ook voor ons is deze lage positie nieuw. Ik heb mij uiteindelijk verkeken op het coronaverhaal, omdat ik voorafgaand aan dit seizoen stellig de overtuiging had mee te doen bovenin. Ik wil mij er nooit achter verschuilen, maar we hebben de eerste zeven wedstrijden van het seizoen zeer veel spelers niet kunnen opstellen door blessures. Het was echt extreem en niet zomaar de nummers 13 tot en met 18, maar wel vier, vijf sterkhouders tegelijk. Ik was op een gegeven moment heel mijn as kwijt. We hebben wedstrijden gespeeld, waarin er geen één sterkhouder kon spelen. En dan wordt het gewoon lastig. Dus het is enerzijds verklaarbaar, maar dan nog hadden we sommige wedstrijden moeten winnen, maar viel het kwartje toch steeds de andere kant op. We zitten daardoor momenteel een beetje in de hoek waar de klappen vallen.”

Scoren

Jeffrey gaat in op het lage aantal doelpunten voor (slechts tien, red.). “We scoren ook (te) weinig en daar ligt ook grotendeels ons probleem. We creëren wel de kansen, maar scoren gewoonweg niet. Maar als we als eerste scoren, gaan we er ook overheen. Het compliment van de trainer van Westlandia is veelzeggend, als hij zegt dat SVC’08 echt geen degradatiekandidaat is, en dat we daar gewoon te goed voor zijn. Daar houd ik ook echt geen rekening mee, hoor, al moeten we wel een keer gaan scoren. De doelstelling is nu uit de degradatiezone komen en fit worden en fit blijven.” Over versterkingen, nu en in de toekomst zegt Jeffrey: “Nick Guijt is bij V’97 een buitenspeler, die naar ons toe komt en de spitspositie ambieert en dat zou voor ons prima zijn. Daar zijn we ook zeker blij mee. Er zijn nog meer versterkingen op komst en van één wil ik wel de naam noemen. Hij heet Ilias Daoudi en heeft toegezegd naar ons toe te komen. Ik ken hem nog van mijn tijd bij Laakkwartier. Hij is een buitenspeler. Ook Fabian Toet keert terug. En we hebben nog wel een paar spelers in het vat zitten, maar daar doe ik nu nog geen mededeling over, want er staan ook nog gesprekken met hen op stapel.”

Jeugd

Is de doorstromende jeugd al rijp voor het eerste elftal? “Nu nog niet gebiedt de eerlijkheid te zeggen. We hebben wel overleg met onder meer het hoofd van de jeugdopleiding, Harold Tjaden. Er zijn ook wat spelers die op dinsdag meetrainen. We zijn nu aan het bekijken in hoeverre die spelers meekunnen in het O-23 team. We hebben overigens door al het blessureleed op een paar jeugdspelers al een beroep moeten doen. Sommige spelers hebben zich minder ontwikkeld, maar anderen ontwikkelen zich wel goed. Zeker zij, die in het begin van het seizoen nog geen optie waren en het nu gewoon aardig doen, moet ik zeggen.” 

Voor de trainer en zijn team voelt elke wedstrijd momenteel aan als een finale. “Ik weet dat dit als een cliché klinkt, maar het is gewoon zo. Al maak ik mij echt geen zorgen om degradatie, hoor, integendeel”, besluit Frijters.

Tekst: Nico Mos