Afbeelding
Foto: Dick Teske

Stadsspeld uitgereikt aan vrijwilliger Dick Passchier

Algemeen

Afgelopen week kreeg Dick Passchier de Stadsspeld uitgereikt door wethouder Anne Mulder. Passchier ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger onder andere bij de Bewonersorganisatie Havenkwartier.

Dick Passchier is sinds 2011 actief geweest voor de Bewonersorganisatie Havenkwartier (BOH). Onder meer maakte hij deel uit van de redactie van het wijkblad en hielp hij met de internetsite. Daarnaast nam Passchier jaren geleden het initiatief om met de BOH tegen de mogelijke aanleg van een tramtracé over de Westduinweg te protesteren. Ook trad hij toe tot de werkgroep die zich op het terugdringen van de overlast in Scheveningen is gaan richten.

Vanaf 1975 heeft de Dick Passchier ook veel vrijwilligerswerk gedaan voor sportvereniging Haag Atletiek. Het Kozakken Ensemble heeft eveneens volop op zijn inzet kunnen rekenen.

Om gezondheidsredenen heeft Dick Passchier kort geleden besloten om zijn vrijwilligerswerk bij de Bewonersorganisatie Havenkwartier neer te leggen. 

Tijdens het Politiek Café dat de bewonersorganisatie op dinsdag 1 maart organiseerde in wijkgebouw Thabor, werd Dick Passchier verrast door wethouder Anne Mulder met de speciale Haagse onderscheiding.