Vuurwerkfestival pakt het anders aan

We hebben even zonder moeten doen, maar het International Vuurwerkfestival Scheveningen komt dit jaar weer terug. Het festival zal ook meteen in een nieuw jasje worden gestoken, met meerdere afsteekpunten langs de kust.

“We gaan het meer verspreiden zodat mensen op meerdere plekken kunnen genieten”, vertelde Martin Wörsdörfer, de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Strandexploitanten Scheveningen (VVS) op Den Haag FM. De nieuwe afsteekpunten komen bij de haven, bij de Keizerstraat, de Pier en het Zwarte Pad. Daardoor worden de bezoekers beter over Scheveningen verspreid.

Volgens Wörsdörfer hebben ook meer ondernemers baat bij de spreiding van bezoekers. “Ondernemers kunnen er een eigen draai aan geven. Op het Zwarte Pad kunnen ze bijvoorbeeld feesten geven.”

Dit jaar is de veertigste editie van het festival, dat eerder door corona niet door kon gaan. Dit jaar zal er dan ook nog ouderwets vuurwerk zijn, maar er wordt gekeken naar nieuwe dingen. Wörsdörfer meent dat het vuurwerk de komende jaren wel zal blijven, maar wel langzaam wordt afgebouwd. De organisatie kijkt onder andere naar een lichtshow met drones om het vuurwerk te vervangen.