Afbeelding
Foto: Arie Verbaan

KNRM-vrijwilligers ontvangen vrijwilligersmedaille

Afgelopen zaterdag, tijdens de eerste bemanningsbijeenkomst van de vrijwilligers van KNRM Scheveningen die weer mogelijk was, zijn twee bemanningsleden gehuldigd.

Pieter Scholten, plaatsvervangend schipper op de Scheveningse reddingboot, kreeg de onderscheiding voor het feit dat hij al 20 jaar verbonden is aan het reddingstation. In deze periode was Pieter betrokken bij 1117 acties, waarbij er 1755 personen veilig aan wal gebracht konden worden.

De tweede vrijwilliger die werd onderscheiden was Marnix Jansen, ploegleider op het Kusthulpverleningsvoertuig en 10 jaar verbonden aan de KNRM. Marnix was bij 1289 acties betrokken, waarbij er 1586 personen gered konden worden.

De vrijwilligersmedailles en bijbehorende oorkondes werden uitgereikt door Henk Grootveld, voorzitter van de plaatselijke commissie.


Verder werd er uitgebreid aandacht besteed aan het behalen van de door Bernadette van der Wal opgezette crowdfundingsactie voor de vervanging van de reddingboot Beluga. De actie werd in april 2021 opgestart en half februari 2022 werd het benodigde bedrag voor de aanschaf van de nieuwe reddingboot 'Jaap Pronk' behaald. Bernadette werd met een toespraak en bloemen hartelijk bedankt voor al haar werk om dit resultaat te halen.