Afbeelding
Foto: Dick Teske

Ook dit jaar weer een zomerregime voor parkeren

Uit de evaluatie van de parkeermaatregelen voor auto’s uit het Actieplan Scheveningen 2021 blijkt dat wethouder Robert van Asten voornemens is om het zomerregime ook in de zomer van 2022 weer toe te passen.

“Over het algemeen zijn de parkeermaatregelen positief ontvangen bij bewoners en belanghebbenden. Ten opzichte van voorgaande jaren was de inzet van de gemeente goed zichtbaar. De parkeerexcessen bleven hierdoor ook grotendeels uit”, concludeert de wethouder in de brief die naar de Commissie Leefomgeving is gestuurd. Naar aanleiding van de evaluatie zal het zomerregime ook in 2022 worden voortgezet, zij het met een aantal kleine aanpassingen.

Vanaf 1 juni tot en met 30 september wordt in het gebied ‘Scheveningen’ waar de reguliere aanvangstijd 13.00 uur is, de aanvangstijd 10.00 uur. Rond de haven blijft de aanvangstijd 18.00 uur. Verder is het voorstel om het maatregelenpakket qua tarieven en inzet van wielklemmen van 2021 in 2022 opnieuw toe te passen. Wel wordt de wielklemprocedure losgekoppeld van de druktescenario’s én wordt de versnelde wielklemregeling toegepast in heel Scheveningen.


Uit de evaluatie bleek verder dat belanghebbenden zich vorig jaar overvallen voelden door de parkeermaatregelen. Zij werden pas enkele dagen voor de start van het zomerregime door de gemeente geïnformeerd over de nieuwe maatregelen. De gemeente trekt hier lering uit, blijkt uit de brief van de wethouder. "Alle belanghebbenden binnen het vergunning-gebied worden ruim van tevoren, in maart, door middel van een brief op de hoogte gesteld”, aldus Van Asten. Ook zal er via diverse andere kanalen aandacht gevraagd worden voor de maatregelen en de communicatie over het zomerregime wordt breder ingezet.