Afbeelding
Foto: PR

Wijzer in de Kunstgeschiedenis bij Muzee

Binnenkort gaan er twee bijzonder interessante korte cursussen van start in Muzee Scheveningen: 'Elegant Turijn' en 'De Pracht van de Provence'. Deze cursussen worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 35 jaar ervaring. 

De cursus 'Elegant Turijn' start op dinsdag 8 maart, van 10.15 tot 12.00 uur, en bestaat uit vier bijeenkomsten. De kosten voor de cursus bedragen 60 euro. In deze cursus staat de stad Turijn centraal. Turijn was lange tijd de hoofdresidentie van de hertogen, later van de koningen van het huis Savoye. Met name in de 17e en 18e eeuw streefde dit vorstenhuis naar een verfraaiing van de stad en werden er in en rondom Turijn vele paleizen gebouwd. Aan het eind van de 19e eeuw kwam de industrie er tot ontwikkeling.

De cursus 'De Pracht van de Provence' start op dinsdag 8 maart, van 12.30 tot 14.15 uur, en bestaat uit vier bijeenkomsten. De kosten voor deze cursus bedragen 60 euro. De Provence heeft de kunstliefhebber veel te bieden. Imponerende herinneringen uit de Romeinse tijd, fraaie kerken en abdijen uit de middeleeuwen. Uit de modernere tijd zijn er veel plaatsen die herinneren aan Van Gogh en Cézanne.

Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De cursusbrochure is kosteloos aan te vragen via e-mail: lucyhovinga@kpnplanet.nl, telefoon: 0181-482236 of afhalen in Muzee Scheveningen, aan de Neptunusstraat 92.