Deze groene bewoners zijn goud waard

Met de uitreiking van de Gulden Klinker zet de gemeente mooie initiatieven in het zonnetje. Maar liefst vier toppers uit Scheveningen zijn genomineerd en ontvangen dit jaar hun Gulden Klinker.

Het Kapelplein

Deze bewoners in Scheveningen hebben veel tijd en geld besteed aan het mooier maken van hun plein. Ze kochten samen planten voor de perkjes en plaatsten borden om ervoor te zorgen dat honden er niet meer plassen en poepen. Daarnaast hebben ze met het Maris College het stukje grond tussen de Kapelweg/Kapelplein en de school flink aangepakt.


Stokroosproject Belgisch Plein

Bewoner Alexander begon een paar jaar geleden met het kweken van stokrozen in zijn badkuip. Hij plantte de zaailingen in de boomspiegels (aarde rond een boom) van het Belgisch Plein. Andere bewoners werden enthousiast en volgden zijn voorbeeld. In alle omringende straten zijn nu ook stokrozen geplant en het planten van deze bloemen breidt zich steeds verder uit.


Groenproject Zandvoortstraat

In deze straat in Scheveningen leggen bewoners een gezamenlijke geveltuin aan. Ze hebben zelfs voor een oudere bewoner, die bijna niet meer buiten kwam, een geveltuin gemaakt en een bankje neergezet. Hij verzorgt het tuintje dagelijks en heeft hierdoor weer meer contact met de buren. Ook hebben ze plantenbakken van de gemeente gevuld en geraniums aan lantaarnpalen opgehangen. Ook helpen en adviseren zij buren over de aanleg van een geveltuin.


Het Mussenduin

De binnentuin aan de Houtrustweg in Duindorp wordt door bewoners van Sternstraat, Zeearendstraat en Zeezwaluwhof onderhouden. Ze hebben van de binnentuin in bruikleen van wonningcorporatie Vestia. Ze hebben er een vogel-, insecten- en egelvriendelijke tuin van gemaakt door diverse planten en bloeiers, hagen en struiken te planten en door egelhuizen en insectenkasten neer te zetten.

Meer weten over de Gulden Klinker? Neem een kijkje op www.hethaagsegroen.nl.