Afbeelding
Foto: Dick Teske

Gemeente waarschuwt: “Ga niet naar het bos”

Algemeen

De drie stormen van vorige week zijn grotendeels geluwd, maar de gevaren zijn nog niet geweken. Vooral storm Eunice zorgde voor veel beschadigde en omgewaaide bomen in Den Haag. De straten worden eerst opgeruimd. Dan volgen de groengebieden. Ga daarom deze week nog niet naar het bos of park.

Omdat er nog geen volledig beeld is van de schade in de bossen, roept de gemeente bewoners op het bos de komende dagen te vermijden. “Het bos is nu nog heel gevaarlijk. Het risico dat omgewaaide bomen tegen andere bomen aanhangen en alsnog naar beneden vallen, is mogelijk. De combinatie van regen en wind zorgen er nu voor dat ook meer bomen met kluit en al omvallen”, waarschuwt groen-expert Albert-Jan van de Scheur van de gemeente.

Hij benadrukt ook het gevaar van vallende takken. “Ook is de kans op takbreuk groot, doordat takken nog in andere takken hangen of omdat een gescheurde tak alsnog afbreekt. Takken die vanuit de hoogte vallen, kunnen zeer gevaarlijk zijn voor mens en dier. Door het weer verwachten we dat er nog meer naar beneden komt dan nu bij ons bekend is.”