Afbeelding
Foto: PR

Bewoners Zeesluisweg opnieuw in bezwaar

Bewoners van de Zeesluisweg gaan opnieuw in bezwaar tegen het bouwplan 'Duinland' van ontwikkelaar Veldboom aan de Zeesluisweg. Volgens de bewoners heeft de gemeente de ingediende bezwaren niet juist afgehandeld.

Het steekt de bewoners dat de gemeente eerdere bezwaren inzake de parkeercapaciteit afwijst. Sterker nog, door zes deelauto’s toe te staan hoeft de bouwer nog minder parkeerplekken aan te leggen. “Onbegrijpelijk”, aldus omwonenden. “Alsof 128 appartementen, maar 42 parkeerplekken nodig hebben! Dat betekent dat slechts een derde van de nieuwe bewoners maar een auto zou hebben. Gelooft de gemeente dat echt zelf?"

Ook zijn er bewoners, die door het zes lagen tellende bouwplan meer dan 75% van hun bezonning kwijtraken. Diverse bewoners hebben opnieuw bezwaar gemaakt tegen het rapport van de gemeente. De Bewonersorganisatie Havenkwartier steunt de omwonenden in hun bezwaar. 

Ondertussen zoeken de bewoners ook steun bij de politieke partijen. De beantwoording van de eerdere bezwaren vinden de bewoners onvoldoende en zij hopen dat ook de gemeenteraad mee kan kijken met dit gegoochel van cijfers in het al onder druk staande havengebied.