Politiek Café Thabor


Er is veel te kiezen op Scheveningen. Een negental politieke partijen hebben zich aangemeld om tijdens het Politiek Café Thabor op 1 maart aanstaande met u in gesprek te gaan over wat u vindt en waar zij voor staan. In alfabetische volgorde zijn dat CDA, CU/SGP, D66, Groen Links, Hart voor Den Haag, PvdA, PVV, SP en VVD.

Op dinsdag 1 maart wordt het zogeheten Politiek Café georganiseerd in Thabor, Van Boetzelaerlaan 286. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur, terwijl het Politiek Café om 20.00 uur begint met een korte presentatie van elk van de politici om in drie minuten hun ideaal voor Scheveningen en eventueel Den Haag naar voren te brengen.

Daarna krijgen de bezoekers de gelegenheid de specifieke situatie en eventuele vragen naar voren te brengen, waar zij – als politici – straks na de verkiezingen aandacht aan dienen te geven op een manier die onze leefbaarheid en/of de werkzame situatie ten goede komt.

Op Scheveningen spelen veel onderwerpen, waaronder: Hoe willen we als burger betrokken zijn bij door de gemeente voorgestelde ontwikkelingen die onze leefbaarheid of werkzame leefomgeving aangaan? Hoe kan het dat we geen woonruimte kunnen vinden, terwijl de huizen en appartementen om ons heen lang leeg staan en tijdelijk als bnb of recreatiewoning verhuurd worden? Hoe kan het dat een gemeente 22 miljoen toeristen naar Scheveningen wil halen zonder zich te realiseren dat een merendeel daarvan met de auto komt? Welk beleid en gerichte actie straalt de gemeente uit als het gaat om energietransitie als reflectie op de klimaatdoelstelling? En u kunt verder aan onderwerpen als parkeren, groen, handhaving, sociale woningbouw, Bronovo, etc denken. Iedere vraagsteller dient haar/zijn vraag in één minuut te stellen.

Het Politiek Café wordt rond 21.30 uur afgesloten.