John Blok
John Blok Foto: Dick Teske

“Scheveningen is meer dan alleen het eerste elftal”

Na de laatste persconferentie kan de amateurvoetbalcompetitie weer van start gaan. Ook het eerste team van SVV Scheveningen, uitkomend in de Tweede Divisie, staat weer te trappelen. Hoofdtrainer John Blok kan nog moeilijk inschatten hoe het verdere seizoen voor de Scheveningers gaat verlopen.

Onlangs is het contract van John als hoofdtrainer bij SVV Scheveningen opnieuw met een jaar verlengd. “Mijn contractverlenging komt eigenlijk niet meer als een verrassing, maar dat neemt niet weg dat wij ieder jaar echt wel goed kijken of het voor beide partijen nog goed werkt”, legt John uit. “Zelf voetballen blijft het allermooiste dat er is, maar als dat niet meer gaat, is je kennis over voetbal overbrengen ook ontzettend leuk. Als je dat bij je eigen cluppie mag doen, met mensen om je heen die je vertrouwt en waar je al jarenlang mee bevriend bent, is dat toch mooi. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er gepresteerd wordt en er nog steeds ruimte is voor verbetering. Gelukkig is dat vertrouwen er aan beide kanten nog steeds. We horen bij de zestien beste amateurploegen van Nederland en hebben we een mooie uitdaging om dat ook te blijven.”


Competitie

Nu de competitie weer van start gaat, hebben de voetballers een druk programma voor de boeg. “Hoe het vervolg van het seizoen gaat, is nog lastig in te schatten. Er zit nogal wat verschil in trainingsarbeid, die ploegen hebben (mogen) leveren. De jong BVO-ploegen hebben grotendeels doorgetraind, net als de ploegen in de KNVB-beker. Daarnaast zijn er toch ook redelijk wat ploegen op trainingskamp geweest en hebben al wat (oefen)wedstrijden in de benen”, noemt John op. “Gelukkig spelen wij onze inhaalwedstrijd pas begin maart, waardoor we ons nog enigszins kunnen voorbereiden. Corona blijft een factor die van invloed kan zijn op de beschikbaarheid van spelers en op de prestaties. Het moet dus ook een beetje meezitten, maar ik ben ervan overtuigd dat wij een goede tweede seizoenshelft gaan draaien.”


Clubspelers

SVV Scheveningen kent een geschiedenis van spelers die lang bij de club spelen of na een uitstapje weer terugkeren. “Dat zegt iets over deze spelers, maar zeker ook over de club”, vervolgt John. “Tim Peters en Mehmet Aldogan zijn daar een goed voorbeeld van. Twee zeer goede spelers die niet alleen belangrijk voor het elftal zijn, maar ook succesvol en geliefd binnen de club. Of dit hun laatste seizoen is, is nu nog lastig te bepalen. We gaan net weer beginnen, na twee onafgemaakte jaren. Er volgt vanzelf nog wel een moment waarop Tim en Mehmet, in overleg met de Technische Commissie, over hun voetbaltoekomst zullen besluiten.”


Talenten

Ook beschikt SVV Scheveningen over een poel met jonge talenten, die al regelmatig hun kunnen laten zien bij het eerste elftal. “Jonge talentvolle spelers uit het tweede elftal trainen extra mee met het eerste. Spelers kunnen zich zo nog sneller ontwikkelen”, vertelt John. “Maar vergis je niet in het niveau van de Tweede Divisie. De laatste stap naar het eerste elftal is dan ook de lastigste en niet voor iedereen weggelegd. Dat hoeft ook niet, want Scheveningen is meer dan alleen het eerste elftal. Om ervoor te zorgen dat we bij zoveel mogelijk spelers binnen onze vereniging het maximale eruit halen, is er hard gewerkt om de opleiding van Scheveningen nog beter te maken. Om de doorstroming naar het seniorenvoetbal te verbeteren, komt er komend seizoen ook een O-23 elftal.”



Tekst: Nico Mos