Afbeelding
Foto: Dick Teske

Lions organiseren rally in strijd tegen kinderkanker

De Lionsclub Den Haag Scheveningen, die al sinds 1969 zijn wortels op Scheveningen heeft, zet zich in voor verschillende goede doelen op Scheveningen, maar ook daar buiten. De schoonmaakacties en inzamelacties voor de Voedselbank zitten bij elk Lionslid inmiddels ingebakken, daarom zijn de pijlen dit jaar gericht op een groter doel: geld inzamelen voor het Prinses Máxima Centrum. Dit doet de Lionsclub door een rally te organiseren, met als startpunt de boulevard van Scheveningen.

In 2018 werd het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht in gebruik genomen. Ontstaan uit een initiatief van ouders en zorgprofessionals en tot stand gekomen door duizenden donaties werd het een uniek centrum waar alle zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt. 

Om de strijd tegen en het onderzoek naar kinderkanker te blijven voortzetten zijn donaties van harte welkom. Vorig jaar hoopten de Lionsclub Den Haag Scheveningen daarom al een rally te kunnen rijden met als goed doel het Prinses Máxima Centrum. Helaas gooide ook hier, zoals met vele andere zaken, corona weer roet in het eten en werd de rally verplaatst. “In overleg met de sponsors hebben we toen besloten om het sponsorbedrag van 10.000 euro toch over te maken naar Prinses Máxima Centrum. We zijn blij dat we hiermee een mooie bijdrage kunnen leveren aan de ondersteuning van verschillende hoopvolle projecten vóór kinderen, tegen kanker", aldus Arthur de Lange, voorzitter van de Lions Club Den Haag Scheveningen.


"We hopen een mooie bijdrage te kunnen leveren vóór kinderen, tegen kanker"


De speciale rally van de Lionsclub moet nu plaatsvinden op zaterdag 25 juni aanstaande en belooft een hele happening te worden. Het doel is nog steeds hetzelfde gebleven: geld bij elkaar brengen voor het Prinses Máxima Centrum. 

“In samenwerking met de gemeente Den Haag zal de spectaculaire start plaatsvinden op de Scheveningse boulevard ter hoogte van de Pier. Daarna volgt een mooie route, uitgezet door een professioneel team, langs markante punten in Zuid Holland met als eindpunt de Maeslantkering in Hoek van Holland. Aan het eind van de rally wacht een volledig verzorgd diner met een veiling van prachtige kavels en verrassingen.”


"We compenseren de CO2-uitstoot van deze rally door zelf bomen te planten"


Vanaf 9.00 uur vertrekken de auto’s vanaf de Scheveningse boulevard, wat – zeker voor autoliefhebbers – flink wat bekijks zal opleveren. Deelnemers kunnen meedoen in drie categorieën: antieke auto’s, toer auto’s en elektrische auto’s. “Niet alleen de toevoeging van de categorie elektrische auto’s houdt rekening met het milieu. Nieuw dit jaar is dat we de CO2-uitstoot gaan compenseren door zelf bomen te planten op een landgoed in Twente; één boom per deelnemende auto, zodat we deze editie meer dan CO2-neutraal kunnen houden”, legt de voorzitter van de Lions uit.
De Lionsclub Den Haag Scheveningen zijn nog op zoek naar sponsoren voor de rally en de aansluitende veiling. Ook kun je je nog steeds inschrijven als deelnemer aan de rally. De Lange: “Voor de sponsoren zijn er verschillende pakketten beschikbaar, van groot tot klein. Laten we Den Haag en Scheveningen op de kaart te zetten met deze steun aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie!”


Wil je deelnemen aan de rally en/of als sponsor optreden voor dit sympathieke goede doel? Kijk dan voor meer informatie op de website: www.prinsesmaximacentrumrally.nl.