Sterk door werk

De gemeenten Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Rijswijk en Westland en UWV gaan samenwerken om de arbeidsparticipatie van mensen met psychische kwetsbaarheid te verhogen. Daarbij wordt samengewerkt met regionale GGZ-instellingen.

Dat staat in het regionale convenant Haaglanden ‘Sterk door werk' 2021-2024. Het doel van het convenant is om voor 1 januari 2024 jaarlijks minimaal 100 re-integratietrajecten te starten met 30% duurzame plaatsingen.

"We zien de kansen die deze impuls oplevert voor de regionale samenwerking op het vlak van psychische kwetsbaarheid. Mensen met een psychische kwetsbaarheid geven we weer toekomstperspectief om uiteindelijk naar vermogen mee te kunnen doen. Tegelijkertijd besef ik dat er voor een grote groep nog een lange, intensieve weg te gaan is om naar vermogen te kunnen participeren", zegt wethouder Arjen Kapteijns.

Mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben vaak problemen op verschillende leefgebieden, zoals werk, wonen, sociale relaties en financiën. Om uitval te voorkomen, succesvol te re-integreren of werk te behouden, is een goede samenwerking tussen ondersteunende partijen daarom van groot belang. Het convenant bezegelt de samenwerking.