Meer pluimen

De gemeente Den Haag waardeert de inzet en het werk van de vele vrijwilligers en mantelzorgers. Elk jaar geeft de gemeente als dank cadeaubonnen weg. Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen deze bedankjes zelf online aanvragen. In 2021 is het proces van aanvragen sterk vereenvoudigd en is er campagne gevoerd om mensen attent te maken op de mogelijkheid. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Het aantal aanvragen is ruim verdubbeld.

“Het werk van vrijwilligers en mantelzorgers is onbetaalbaar. Op zoveel plekken werken enthousiaste mensen die de stad een stukje mooier maken en klaarstaan voor een ander. Twintig procent van onze inwoners is mantelzorger, ze zorgen voor een naaste die hulp nodig heeft als ouder, kind, vriend of buur. Dit is soms best zwaar, maar ze doen het uit liefde. Daarvoor bedanken wij de mensen graag met een blijk van waardering”, aldus wethouder Kavita Parbhudayal.

De waardering voor mantelzorgers is een tegoed van 100 euro dat kan worden besteed op de website van Pluimen. In 2021 vroegen 4718 mensen de waardering aan. In 2020 waren dit er 2548. De waardering voor vrijwilligers van een Haagse vrijwilligersorganisatie, is een tegoed van 20 euro dat eveneens kan worden besteed op de website van Pluimen. In 2021 vroegen 7748 mensen de waardering aan. In 2020 waren dit er 3442.

Ook in 2022 kunnen vrijwilligers via www.denhaagdoet.nl en mantelzorgers via www.denhaagmantelzorg.nl het bedankje aanvragen.