Afbeelding
Foto: Dick Teske

Gemeente gaat in 2022 verder met Actieplan

Om te zorgen dat de verkeershinder in de zomer en ander overlast op Scheveningen verder wordt teruggebracht, zet de gemeente Den Haag het actieplan in 2022 voort. Samen met bewoners, ondernemers, politie, vervoersbedrijven en andere partners is de gemeente in 2021 gestart om problemen in Scheveningen aan te pakken. De maatregelen die in 2021 succesvol hebben ingezet, worden voortgezet en zo mogelijk verbeterd.

Wethouder Anne Mulder: “Scheveningen is een mooi dorp waar steeds meer bezoekers naar toe komen om te recreëren. De afgelopen paar jaar hebben we ervoor geknokt om voor de inwoners en de bezoekers Scheveningen leefbaar te houden. Zodat iedereen veilig over straat kan lopen, geen last heeft van patsers die overlast veroorzaken en de badplaats bereikbaar is voor dagjesmensen. We hebben al veel bereikt maar we zijn er nog niet. De komende jaren willen we nog die extra stap zetten voor de leefbaarheid van Scheveningen.”


Maatregelen die afgelopen jaar succesvol bleken, worden komend strandseizoen herhaald. Belangrijke onderdelen van het actieplan 2022 zijn verder een uitbreiding van het huidige parkeerverwijssysteem, continuering van de afsluiting van de Strandweg (met behoud van parkeerplaatsen) en extra stallingscapaciteit voor deelscooters en fietsen. Door het gebruik van nieuwe informatiesystemen kan ook steeds beter geanticipeerd en gereageerd worden op drukte.

Het Meldpunt Overlast Scheveningen blijft bestaan en is komende zomer weer volledig operationeel. Sinds januari 2022 valt het Meldpunt onder de meldkamer van de Handhavingsorganisatie.


Werkgroep

De werkgroep 'Veilig en Leefbaar Scheveningen', waarin 36 bewoners en ondernemers het afgelopen jaar zitting hadden, speelde in 2021 een cruciale rol bij het opstellen en uitvoeren van het actieplan en het herwinnen van vertrouwen. De werkgroep wordt voortgezet en verder uitgebreid met onder andere jongeren, groepen ondernemers en bewoners van wijken die nog niet vertegenwoordigd zijn. Daarnaast worden nieuwe manieren ingezet om belanghebbenden te betrekken en om hun mening of input te vragen.