Afbeelding
Foto: PR

KVS/Maritiem wint 'openingswedstrijd'

Na de meest recente versoepelingen van het kabinet is er door de korfbalbond een nieuw zaalprogramma in elkaar gezet. KVS/Maritiem is deze aangepaste zaalcompetitie begonnen met een ruime 14-31-overwinning op stadsgenoot HKV/Ons Eibernest.

Dat KVS tegen de Eibers opende mag op zich curieus genoemd worden: zowel de finale van de Haagse Korfbal Dagen als de eerste competitiewedstrijd (die uiteindelijk nietig werd verklaard toen de competitie stopgezet moest worden) waren ook tegen Eibernest. Toch was het dit keer een bijzondere derby want in de enige echte korfbalhal van Den Haag was er zaterdag na lange tijd ook weer publiek aanwezig, waar vooral de spelers en speelsters zichtbaar van genoten.

KVS startte de wedstrijd gretig met een 1-4-voorsprong. Maar het luidruchtige thuispubliek gaven de Eibers kennelijk een boost want niet veel later stond het alweer 4-4. KVS, dat de twee eerdere ontmoetingen ruim wist te winnen, leek een lastige avondje tegemoet te gaan, maar het waren vooral de KVS-dames die KVS aan een ruime voorsprong hielpen. KVS liep in de eerste helft uit naar een 5-13-voorsprong. Doordat het in de slotfase van de eerste helft wat kansjes liet liggen, ging het uiteindelijk met een 8-15-voorsprong rusten.

KVS/Maritiem bouwde de voorsprong, in een wat rommelige tweede helft, gestaag uit, wat voor KVS-coach André Kuipers aanleiding was om Celeste Lazarom haar debuut te laten maken in KVS 1. De overwinning kwam in de tweede helft geen moment meer in gevaar. Daarvoor was KVS gewoon een maatje te groot in de stadsderby tegen Eibernest.