Afbeelding
Foto: Nidal Al Qaq

Kalinko H1 komt goed voor de dag na coronapauze

De volleybalmannen van het eerste herenteam van Kalinko gaan verder waar ze voor de lockdown waren gebleven: met 4-0 winnen. Uit bij Zovoc werd de volle buit meegenomen.

Enthousiast, als koeien die weer de wei in mogen in de lente, werd aan de eerste set begonnen. De basisopstelling moest nog wel een beetje wennen. Zovoc, dat het meer van vechtvolleybal en handigheidjes moet hebben dan van lengte en ‘hoog en hard’, kon aanvankelijk de stand nog gelijk houden.

De passing van Kalinko die nog wat stroef startte, werd steeds beter gebracht. Dit zorgde ervoor dat de Scheveningers aan het einde van de set het beslissende gaatje wisten te slaan: 22-25.

In de tweede en derde set begon de machine van Kalinko steeds beter te draaien. Door een goede servicetactiek, flink wat aanvalsgeweld en een ijzersterke blokkering, kwam de tegenstander er nauwelijks meer aan te pas. De druk werd opgevoerd, wat ook resulteerde in een hoog foutpercentage in de service aan de zijde van Zovoc. Beide sets gingen met 16-25 naar Kalinko.

In de vierde set toonde Kalinko aan ook in de breedte over een goede selectie te beschikken. Raul liet zijn kunsten zien op de spelverdeling en sierde zijn invalsbeurt op met een knallende ace. Marko mocht zijn opwachting maken op de buitenkant en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Maarten bleef ondertussen onvermoeibaar de verdediging van Zovoc onder vuur nemen met zijn kanonskogels vanaf de buitenkant. De laatste set werd dan ook zonder al te veel problemen binnengehaald met een eindstand van 20-25.


Zo bleek maar weer eens wat coach Ans altijd benadrukt: ‘als wij ons eigen spel spelen, winnen we van iedereen’.
Komende week wacht weer een thuiswedstrijd, zaterdag om 16.30 uur tegen Leython. Zoals bekend is publiek weer toegestaan. Wees er vroeg bij, want in verband met de coronaregels zijn er zijn maximaal 1250 personen toegestaan.