Afbeelding
Foto: Pronk Media

Politie pakt verdachten op voor meerdere vergrijpen

Algemeen

Een heftige nacht is voor een stel uit de Windasstraat niet goed afgelopen. Beide personen zijn door de politie aangehouden voor diverse vergrijpen.

De politie werd donderdagochtend gebeld voor een man die duidelijk onder invloed in zijn auto zou rijden. Agenten keken in Scheveningen-dorp uit naar de betreffende auto en troffen deze aan op de Kolenwagenslag. Het voertuig werd staande gehouden en bij de 38-jarige bestuurder werd een speekseltest afgenomen. Uit de test bleek dat de man onder invloed was van verdovende middelen. De man werd hierop aangehouden.

Bijna gelijktijdig kreeg de politie ook een melding dat er in een woning aan de Windasstraat een vrouw zou zijn mishandeld door de al aangehouden 38-jarige man. Omwonenden hadden al de gehele nacht flinke geluidsoverlast te verduren gekregen vanuit de woning. De agenten troffen in de woning de 32-jarige bewoonster aan. Gezien haar verwondingen kwam een ambulance ter plaatse en werd eerste hulp verleend. 

De aanwezige politie zagen in de woning opvallend veel goederen liggen, voornamelijk gereedschap, en er ontstond bij de agenten het vermoeden dat het mogelijk om gestolen waar ging. De politie heeft later die dag de woning doorzocht. Hierbij zijn diverse goederen in beslag genomen.

De 32-jarige bewoonster is aangehouden voor heling. Ook de 38-jarige man wordt verdacht van heling en hij moet zich naast het rijden onder invloed ook verantwoorden voor de mishandeling.