Afbeelding
Beeld: PR

Honden na zoektocht weer met baasjes herenigd

Algemeen

Afgelopen week kreeg het Zoekteam Vermiste Honden Haaglanden met bijna twee identieke meldingen te maken. Gelukkig liepen beide vermissingen goed af.

De eerste melding kwam binnen op dinsdag. Verschillende mensen waren getuigen van een aanrijding tussen een auto en een zwarte terriërmix. De hond bleek Guus te zijn, die de Bosjes van Poot was uitgerend en op de Nieboerweg in aanraking kwam met de auto. De automobilist reed door en Guus rende na de flinke buiteling in paniek het bos weer in.

Het Zoekteam werd door de verdrietige baasjes ingeschakeld en de Bosjes van Poot werden nauwkeurig uitgepluisd door de vrijwilligers. Maar hoe er in de dagen erna ook naar Guus werd uitgekeken en hoe druk er werd geflyerd in de wijde omgeving, de hond liet zich niet zien.

Tot op zaterdagochtend het verlossende telefoontje binnen kwam. Een dame, die bij de coronatestlocatie in Club Westwood werkt, zag Guus daar binnen lopen. De eigenaar snelde naar de Westwood toe en kon daar herenigd worden met Guus. Enigszins vermagerd, maar verder helemaal in orde kon Guus thuis weer bijkomen van het avontuur.

Tweede vermiste hond

Het Zoekteam daarentegen kreeg vlak na de hereniging wederom een melding van een hond, ditmaal keeshond Krissy, die op de Nieboerweg was aangereden en daarna de benen had genomen.

Het regende zichtmeldingen voornamelijk vanuit de Vogelwijk en het zoekteam spoedde zich in de rondte tot hier vrij snel het verlossende belletje kwam: Krissy was gevangen.

Na de eerste paniek was het beestje terug naar huis gelopen en bij de buren naar binnen geschoten. Krissy werd vanwege de aanrijding uitgebreid nagekeken bij de dierenarts, maar wonder boven wonder had ook dit hondje niets overgehouden aan de aanrijding.