Afbeelding
PR

Wijzer in Kunstgeschiedenis

De afgelopen jaren heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Binnenkort gaan er weer twee bijzonder interessante korte cursussen van start: ‘Kunst van de Middeleeuwen’ en ‘De muze en de kunstenaar’.

Deze cursussen worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 35 jaar ervaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden samenvattingen uitgereikt.


De cursus ‘De Kunst van de Middeleeuwen’ is op dinsdagochtend, van 10.15 tot 12.00 uur, en bestaat uit vijf bijeenkomsten. De kosten bedragen 75 euro. In deze cursus staat de Middeleeuwse kunst uit de periode 1150-1450 centraal.

De cursus ‘De muze en de kunstenaar' is op dinsdagmiddag, van 12.30 tot 14.15 uur, en bestaat eveneens uit vijf bijeenkomsten. De kosten bedragen 75 euro. Kunstenaars hadden en hebben vaak een favoriet model, een waarlijke muze. Door de eeuwen heen, van oudheid tot heden- hebben vrouwen én mannen met hun gezicht, hun lichaam en persoonlijkheid kunstenaars geïnspireerd.


De cursus gaat van start in Muzee Scheveningen zodra de coronamaatregelen het toelaten. U kunt zich nu wel al inschrijven. Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De cursusbrochure is kosteloos aan te vragen bij de docente, via e-mail: lucyhovinga@kpnplanet.nl of telefoon: 0181-482236.