Sofia en Adam meest populaire babynamen

Sofia en Adam waren in 2021 de meest gekozen babynamen in Den Haag.

Dat blijkt uit cijfers van Centrum Jeugd en Gezin. Adam is de meest populaire jongensnaam, deze naam vinden we al jaren op de eerste plaats terug. De naam Sofia is al enkele jaren terug te vinden in de top vijf.


Bij de jongens wordt Adam op de voet gevolgd door Noah, Mohammed, Ibrahim en Liam. Bij de meisjes wordt Sofia gevolgd door Sara, Maria en Aya. Inaya en Noor delen de vijfde plek.


In totaal werd de geboorte van 6.632 kinderen aangegeven, 42 kinderen meer dan in 2020. Van de verwachtte geboortegolf als gevolg van corona is dus geen sprake.


De lijst van meest populaire kindernamen in Den Haag wijkt altijd een beetje af van de landelijke versie, die door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werd gepubliceerd. Dat is kijkend naar het internationale karakter van Den Haag heel verklaarbaar. Ook voor Den Haag geldt dat de lijst geen grote verschuivingen laat zien ten opzichte van vorig jaar. De meest populaire kindernamen van 2021 stonden met uitzondering van de naam Maria al eerder in de top 5.