Gedichten digitaal te beluisteren via VERS-app

Met negen gedichten is nu ook werk van deelnemers aan strandfestival Poetry at Sea vertegenwoordigd in de VERS-app. Met deze gratis app van Stichting Interactive Culture kun je poëzie luisteren en lezen via je smartphone.

Inmiddels kun je op diverse locaties in het hele land werk van meer dan honderd dichters vinden. "Poëzie voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken op verschillende manieren, dat is waar we naar streven", aldus Noah van Klaveren van Poetry at Sea.

De VERS-app is een initiatief van Stichting Interactive Culture. Als je de gratis VERS-app installeert op je smartphone, kun je naar de verschillende gedichten gaan en ze (nogmaals) beluisteren. Dat kan door naar een locatie toe te gaan maar ook door op je smartphone te navigeren. ‘We zijn heel blij dat we, door Poetry at Sea, Den Haag en Scheveningen nu ook met een virtuele laag poëzie gaan bedekken,' aldus Mira van Kuijeren van Stichting Interactive Culture.

Poetry at Sea is een jaarlijks festival op het strand van Scheveningen. Noah van Klaveren: "De app biedt ons een extra weg om de veelzijdigheid van ons festival te tonen, de toegankelijkheid verder te vergroten en meerwaarde te creëren voor zowel makers als publiek. Voor de dichters is het leuk dat hun werk niet alleen op het festival maar ook nog via deze digitale weg te beluisteren is. De komende jaren maken we bij elke editie van het festival een selectie uit de voordrachten om aan de app toe te voegen."