Watersporters grote winnaars Sportgala

Het Haags Sportgala 2021, dat op maandag 20 december gepland stond in Amare, kon als evenement door corona niet doorgaan. De organisatie bedacht een alternatief en stuurde Hagenaars Celine Huijsmans en Dennis Weening op pad met een heuse kampioenenkar om de winnaars van het Sportgala alsnog te huldigen. Op zondag 9 januari werd bekend wie de Haagse sportprijzen in ontvangst mochten nemen.

De sporters waren  blij verrast dat de organisatie een alternatief voor het Haagse Sportgala had gevonden. Marit Bouwmeester: “Ik ben enorm trots dat ik Haags sportvrouw van het jaar ben. Het is altijd een eer als je voor jouw sportieve prestaties wordt geëerd, dus ik ga de bokaal een mooie plek geven. Heel leuk dat de organisatie de prijs op deze manier naar ons toe kwam brengen. Dat had ik echt niet verwacht.”

Het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond wist dit jaar behoorlijk wat zeil- en windsurfmedailles binnen te slepen en dat was terug te zien in de winnaars van het Haags Sportgala. Naast zeilster Marit Bouwmeester (sportvrouw) vielen ook windsurfer Kiran Badloe (sportman), zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz (sportploeg), zeiler Paul Hameeteman (sporttalent) en windsurfcoach Aaron McIntosh (sportcoach) in de prijzen. Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond: “Het is natuurlijk uitzonderlijk dat wij in alle vijf de topsport categorieën als winnaar zijn gekozen. Dat maakt ons ontzettend trots en is een bevestiging van de goede prestaties van onze sporters en staf maar ook een bevestiging van de fantastische samenwerking met de gemeente Den Haag. We kijken uit naar het Jeugd WK zeilen in 2022 en het WK zeilen in 2023 op Scheveningen!”

Heb je de uitzending gemist? De volledige aflevering van de Haagse Kampioenen Kar is te zien via: www.haagssportgala2021.nl.