KVS/Maritiem sluit jaar spectaculair af met Het Houten Huis

Van 29 tot en met 31 december sloot korfbalvereniging KVS/Maritiem het jaar op grootse wijze af met Het Houten Huis. Het betekende een live-uitzending van zo’n 35 uur vanuit het clubhuis van de korfbalvereniging, dat dus omgedoopt was tot studio.

De uitzending had als doel om leden van de vereniging en iedereen die gelieerd is aan KVS met elkaar te verbinden. De uitzending kon live gevolgd worden (met geluid én beeld) via een speciaal opgezette website. In een periode dat er nog maar nauwelijks gekorfbald kan worden en er weinig op de vereniging georganiseerd kan worden, bleek Het Houten Huis inderdaad de perfecte manier om voor die binding te zorgen.

Het Houten Huis werd eerder in 2020 geïnitieerd door Ruben van Arkel en Sander Peters. Met een volledig team aan radiomakers wisten zij twee eerdere uitzendingen te maken tijdens de coronaperiode. Die uitzendingen zorgden voor duizenden 'views' en honderden unieke luisteraars. De live-uitzending van afgelopen week werd zelfs nóg grootser aangepakt dan de vorige edities, inclusief een maandenlange voorbereiding en een hoop professionele apparatuur. De uitzending zorgde voor een 'kijkcijferrecord' tijdens de KVS-editie van The Masked Singer. In een zeer goed voorbereide remake van het populaire tv-programma hadden vier KVS'ers zich in het geheim een slag in de rondte gewerkt om een optreden voor te bereiden voor een jury en uiteraard honderden kijkers.

Naast de editie van The Masked Singer stond de uitzending bol van andere verbindende activiteiten. Zo was er een vermakelijke online-bingo waar veel KVS’ers aan meededen, er was een KVS-veiling, een sponsorloop door jeugdleden, een kinderdisco, er waren diverse radiospellen en er konden, om het jaar in stijl af te sluiten, oliebollen gekocht worden die in groten getale (zo’n 400 stuks) gebakken waren door het KVS-bakteam. Er schoven diverse gasten aan die onder andere mooie verhalen wisten te vertellen over het verleden van de vereniging, maar ook over Scheveningen en het Scheveningse dialect. En er was uiteraard een hoop muziek, niet in de laatste plaats een KVS-versie van de Top 100. Daarnaast konden er verzoeknummers worden aangevraagd en waren er diverse liveoptredens.

De actie hield zowel leden als niet-leden van KVS aan hun tv of laptop gekluisterd en de meeste kijkers vielen er dus te noteren tijdens The Masked Singer. Ook op financieel gebied van de uitzending een succes. Om 15.00 uur op oudjaarsdag werd het voorlopige eindbedrag, inmiddels opgelopen tot bijna 8 duizend euro, bekendgemaakt en werd het nieuwe jaar alvast met champagne ingeluid. KVS/Maritiem wil heel graag de zeer enthousiaste en professionele crew bedanken voor het andermaal organiseren van dit unieke en belangrijke initiatief. Ook veel dank aan alle gasten in de studio en iedereen die gekeken heeft - enkele fanatiekelingen soms zelfs tot in de late uurtjes - en heeft bijgedragen aan het opgehaalde bedrag.