Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Eén minuut gratis winkelen voor de Voedselbank

Deze week was Lisette van der Harst de winnares die één minuut gratis mocht winkelen bij Albert Heijn op de Willem de Zwijgerlaan. Zij winkelde niet voor zichzelf, maar voor de Voedselbank.

Lisette had een strategie bedacht bij het winkelen. “Ik winkel hier altijd, dus ik ken de winkel, maar ik ben deze week nog een paar keer door de winkel gelopen om mijn route te bepalen. Maar als de minuut dan in gaat, gebeurt er iets geks met je. Ik bleef heel lang hangen bij de koffie. Gelukkig moedigden de omstanders me aan om verder te lopen.”

Lisette winkelde producten ter waarde van het mooie bedrag van 390,30 euro bij elkaar, die zij schenkt aan de Voedselbank-winkel bij de Mallemok. “Mijn buren hebben allemaal mee gespaard, ik kreeg steeds stempelkaarten in mijn brievenbus gegooid. Daardoor kon ik de laatste keer meedoen met zeven kaarten.”


Lisette, die mondhygiëniste is, voelt zich zeer verbonden met de Voedselbank. Samen met Saskia den Hartog heeft ze het project ‘Adopteer een glimlach’ gestart om tandenpoetspakketten voor kinderen van klanten van de Voedselbank samen te stellen. Lisette: “Ieder kind heeft recht op een goed gebit. Elk kwartaal schenken nu 90 praktijken gezamenlijk 10.000 tandenpoetspakketten aan lokale Voedselbanken en de teller loopt nog steeds op.”


Marga Tettero, supermarktmanager van Albert Heijn: “De één-minuut-gratis-winkelen-actie was succesvol en heel erg leuk om te doen. Als je zoiets wint, doet het iets met je. We hebben zo veel leuke reacties gekregen en enthousiaste klanten. Alle winnaars van de afgelopen weken zijn vaste klanten van ons en ik ken ze dus allemaal. Dat maakt het zo leuk. En je gunt het ze dan ook zo. En het is natuurlijk extra leuk dat Lisette voor de Voedselbank gewinkeld heeft. Wij doneren zelf ook aan de Voedselbank.”

De actie liep de afgelopen acht weken bij zes filialen van Albert Heijn op Scheveningen en in de Elandstraat en de Fahrenheitstraat. Bij elke 15 euro aan boodschappen ontving de klant één stempel. De volle kaart met vijf stempels kon bij de inleverzuil ingeleverd worden, en er werd elke week in elk filiaal een winnaar getrokken.


Het project 'Adopteer een glimlach' van Lisette ook steunen? Doneer 6 euro voor drie tandenborstels voor de Voedselbank door een appje te sturen naar telefoon: 06-21455273.