Middelbare scholen maken zich klaar voor online open dagen

Ze hopen nog dat ze voor de open dagen van 4 januari tot en met 5 februari hun deuren fysiek kunnen openen voor groep 8 leerlingen en hun ouders. Door de lockdown is de kans echter groot dat de middelbare scholen in Segbroek ook dit jaar hun scholen weer digitaal moeten aanprijzen. ‘Het liefste wil je gewoon door een gebouw lopen en kinderen en docenten ontmoeten’, aldus de conrector van klas 1 en 2 van de Populier.

De docenten op de middelbare scholen zijn daags voor de kerstvakantie druk bezig met wat er na de lockdown gebeurt. Mogen ze open of moeten ze toch afstandsonderwijs geven? En kunnen ze de voorlichtingsdagen wel doorgang laten vinden, of moeten ze ook nu weer hun school digitaal aanprijzen. Het is een continu schakelen en denken en communiceren over verschillende scenario’s.

‘Het lastige is dat we eigenlijk niks weten’, vertelt Cathelijne Dekkers, conrector van klas 1 en 2 van de vestiging van de Populier aan de Dunklerstraat. ‘We hebben echt de hoop dat we iets fysiek kunnen. Schoolkeuze is een gevoelsding, en dat kun je het beste bepalen als je door het gebouw loopt en mensen ontmoet en spreekt.’ Lees verder op pagina 9.